De omgeving

Geniet van de natuurlijke
Brabantse omgeving

  Mooie natuur

  Rustig gelegen

  8.6 gemiddeld

Ontdek de prachtige natuur

Natuurcamping Eversebergen ligt centraal in Noord-Brabant en is volop omgeven door natuur. In de nabije omgeving is genoeg te ontdekken en beleven. Wat dacht u van een museumbezoek, één van de omringende Brabantse dorpen bezoeken of kiest u toch liever voor de natuur? Voor ieder wat wils in onze mooie omgeving. Kijk op www.meijerijstad.nl of www.bezoeksintoedenrode.nl voor meer tips in de omgeving.

Wandelroute veldweg door De Beemden

Door natuurgebied De Beemden loopt een veldweg. Via kleine overstapjes loopt u dwars door de weilanden, tussen de koeien. Langs de Dommel via de Moerkuilen loopt u weer terug naar de camping. Deze wandeling is ongeveer 4,5 km.

Prachtige fietsroutes

In de Brabantse omgeving zijn tal van fietsroutes beschikbaar. Stel zelf uw eigen fietsroute samen met behulp van de handige knooppunten. Onze tip is de Peppelroute, deze start direct vanaf onze camping. Een echte aanrader!

Dommelbeemden en moerkuilen

De Dommelbeemden en Moerkuilen is een natuurreservaat van Staatsbosbeheer (https://www.staatsbosbeheer.nl). Het beschermde gebied meet ruim 100 hectare. Er is een ruime diversiteit aan flora en fauna te vinden in dit gebied. Geniet van het bos, de weilanden en de drassige beemden. In dit natuurgebied vindt u ook een kleine uitkijktoren. Vanuit hier heeft u een weids uitzicht over de Dommelbeemden en Moerkuilen. Door dit natuurreservaat loopt de bovengenoemde Veldwegroute.

Het Vressels bos

Het Vressels Bos ligt op een stuifzandheuvel van ongeveer 250 hectare groot. Dit natuurgebied is een relatief nieuw bos. Zo’n 100 jaar geleden was dit een zandverstuiving. De omwonende boeren besloten om bomen te planten om zo het stuifzand tegen te gaan. Sindsdien heet deze stuifzandheuvel ‘Het Vressels Bos’ U vindt hier diverse wandelroutes met verschillende afstanden. Start uw wandeling vanaf de parkeerplaats aan het Vogelsven.

De Hazenputten

In ‘Het Vressels Bos’ vindt u de Hazenputten. In dit natuurgebied vindt u Schotse Hooglanders en Exmoor pony’s. Zij begrazen dit gebied en zijn om die reden hier naartoe gebracht. Het is mogelijk om door dit gebied te wandelen. Echter is het wel verstandig om uit de buurt van de dieren te blijven. Ook deze wandeling kunt u starten vanaf de parkeerplaats aan het Vogelsven.

De Scheeken

Dit natuurlandschap is aangelegd door de mens. In De Scheeken vindt u met name populierbomen. En niet zonder reden: Sint-Oedenrode was  vroeger hét centrum van de klompenindustrie. De populier leverde het beste hout voor klompen. Vanaf de parkeerplaats Vleutstraat kunt u de blauwe route volgen. Tijdens deze wandelroute van 3,8 km spot u misschien wel een edelhert!

De oudste kerk van Sint-Oedenrode: De Knoptoren

Al van veraf ziet u het hoogtepunt van Sint-Oedenrode: De Knoptoren. Al vanaf het jaar 1000 heeft deze plek een kerkelijke bestemming. In 1800 verloor de Knoptoren haar knop. Mede Lodewijk Napoleon leverde financiële steun. Hierdoor is de Knoptoren dan ook onderdeel van de “Lodewijkskerkjes” in Brabant.

Kasteel Henkenshage

Sinds de 14e eeuw schittert Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor bezoekers, maar desalniettemin is het zeker een prachtig kasteel om te bewonderen. In het kasteel bevindt zich een verzameling schilderijen, stambomen, documenten, ordetekens en wapenschilden. De tuin daarentegen is wel vrij toegankelijk en zeker de moeite waard!

Boek direct uw
verblijf bij onze camping